Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ζουμερό T-bone steak

Δευτέρα, 2. Φεβρουαρίου 2015 - 16:37
Ζουμερό T-bone steak - Κεντρική Εικόνα

Υλικά για 2 άτομα

1 T-bone steak
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Τηγανιτές πατάτες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Προετοιμάζετε το μπάρμπεκιου με δυνατή φωτιά
2. Αλείφετε την T-bone steak με ελαιόλαδο και λεμόνι και βάζετε πιπέρι
3. Ψήνετε για 6 λεπτά μίνιμουμ την κάθε πλευρά (εξαρτάται από το πάχος της)
4. Η T-bone τρώγεται segnant ή appoint βάζοντας, αν θέλετε, λίγο βούτυρο στο σερβίρισμα. Συνοδεύεται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές ή λαχανικά ατμού

TIP: Επειδή είναι δύσκολο να βρείτε στην αγορά T-bone, την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μπριζόλα - με πάχος τουλάχιστον 2,5-3 εκ., γιατί αλλιώς γίνεται σκληρή σαν παντόφλα. Οι Έλληνες χασάπηδες σπάνια δίνουν καλές μπριζόλες μικρότερου πάχους, γιατί δεν τις σιτεύουν όπως οι Αμερικάνοι ή οι Γάλλοι. Αν βρείτε μπριζόλα γύρω στα 3 εκ., ψήστε τη σε δυνατή φωτιά 3,5-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς την μόνο μια φορά, ώστε να μείνει μέσα ροζ και να ξεροψηθεί εσωτερικά.

Διαβάστε περισσότερα:

Γεμιστές νοστιμιές! Συνταγή για πατάτες φούρνου με τυριά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Αξίζει να τις δοκιμάσεις, απόψε κιόλας! Η γεύση τους θα σε ξετρελάνει… Υλικά 2 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους 2 κ.σ. ελαιόλαδο 100 γρ. μπέικον σε φέτες 100 γρ. τυρί κρέμα 100...
Γλύκισμα! Συνταγή για μαριναρισμένο μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.  Υλικά ¼  φλ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι ¼  φλ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.γ. φρέσκο...
Το αγαπημένο μπισκότο OREO τώρα πιο λεπτό και τραγανό από ποτέ! - Κεντρική Εικόνα
Και για όσους δεν το βρήκαν ακόμα, δεν είναι άλλο από το νέο OREO CRISPY & THIN που ήρθε για να γλυκάνει κάθε στιγμή! Αυτή η νέα μικρή απόλαυση ταιριάζει τέλεια με τον καφέ ή...

Best of internet