Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα)

Δευτέρα, 30. Μαρτίου 2015 - 14:59
Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα) - Κεντρική Εικόνα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαύρος φρέσκος

1 ντοµάτα

1 µπολ φρέσκο 
ψιλοκοµµένο 
µάραθο

Χοντρό αλάτι & 
ρίγανη

2 σκελίδες 
σκόρδο σε ροδέλες

½ φλιτζάνι 
στυµµένο λεµόνι

½ φλιτζάνι 
ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βγάζουµε τα σπόρια από την ντοµάτα και την τρίβουµε στον τρίφτη.

-Καθαρίζουµε το γαύρο κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κόκαλα.

-Αναµιγνύουµε στο µπολ το γαύρο µε την ντοµάτα, το µάραθο, το σκόρδο. Προσθέτουµε µια πρέζα αλάτι και ρίγανη και µετά ρίχνουµε λίγο λεµόνι και το λάδι.

-Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το βάζουµε στο ψυγείο για µισή µε µία ώρα, ώστε να µαριναριστεί.

-Τοποθετούµε το ψάρι σε διάταξη σε ένα ταψί, το περιχύνουµε µε όσο ζουµί έχει µείνει στο µπολ και το βάζουµε στο φούρνο, τον οποίο έχουµε προθερµάνει στους 200 βαθµούς, στο γκριλ. Είναι έτοιµο σε 15-20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα:

Athens Fine Drinking by World Class - Κεντρική Εικόνα
 Το ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο του fine drinking μόλις ξεκίνησε! Επιβιβαστείτε! Πλήθος κόσμου κατέκλεισε από νωρίς το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου επί της...
Η εξωτική! Συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο και ανανά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Δοκίμασε αυτόν τον απίθανο συνδυασμό κοτόπουλο – ανανά… Υλικά 400 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα 2 μικρά στήθη κοτόπουλο, μαγειρεμένα κομμάτια 1 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου 3 φέτες...
Χωρίς ζύμωμα! Συνταγή για ψωμί από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Όταν το ζύμωμα γίνεται παιχνιδάκι με τις οδηγίες του Άκη! Υλικά 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. σόδα 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 100 ml μαύρη μπύρα 80 ml ελαιόλαδο...

Best of internet