Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα)

Δευτέρα, 30. Μαρτίου 2015 - 14:59
Τον τραβάει τον γαύρο του ο καιρός (προσοχή στο μαρινάρισμα) - Κεντρική Εικόνα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. γαύρος φρέσκος

1 ντοµάτα

1 µπολ φρέσκο 
ψιλοκοµµένο 
µάραθο

Χοντρό αλάτι & 
ρίγανη

2 σκελίδες 
σκόρδο σε ροδέλες

½ φλιτζάνι 
στυµµένο λεµόνι

½ φλιτζάνι 
ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βγάζουµε τα σπόρια από την ντοµάτα και την τρίβουµε στον τρίφτη.

-Καθαρίζουµε το γαύρο κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κόκαλα.

-Αναµιγνύουµε στο µπολ το γαύρο µε την ντοµάτα, το µάραθο, το σκόρδο. Προσθέτουµε µια πρέζα αλάτι και ρίγανη και µετά ρίχνουµε λίγο λεµόνι και το λάδι.

-Σκεπάζουµε µε µεµβράνη και το βάζουµε στο ψυγείο για µισή µε µία ώρα, ώστε να µαριναριστεί.

-Τοποθετούµε το ψάρι σε διάταξη σε ένα ταψί, το περιχύνουµε µε όσο ζουµί έχει µείνει στο µπολ και το βάζουµε στο φούρνο, τον οποίο έχουµε προθερµάνει στους 200 βαθµούς, στο γκριλ. Είναι έτοιµο σε 15-20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα:

Σε ρυθμούς Καθαράς Δευτέρας! Συνταγή για ταραμοσαλάτα από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Ετοιμάζεις σιγά σιγά το τραπέζι της Δευτέρας και ψάχνεις τη συνταγή για την πιο τέλεια ταραμοσαλάτα; Ο Άκης έχει και πάλι την ιδέα… Υλικά 200 γρ. ταραμά λευκό 200 γρ. ψωμί, μόνο...
Μπουκίτσα… μπουκίτσα! Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο - Κεντρική Εικόνα
Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα αφήσεις ούτε κομματάκι. Το προσούτο ταιριάζει μοναδικά με το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.  Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 12 λεπτές φέτες προσούτο 2 μπάλες...
Νηστίσιμο επιδόρπιο! Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τι καλύτερο από έναν μυρωδάτο χαλβά στο κέντρο του τραπεζιού… Υλικά 3/4 κούπας ηλιέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό) 3 κούπες ζάχαρη...

Best of internet