ΓΕΥΣΗ

Συνταγές για μερακλήδες – Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει νόστιμο σπιτικό κεμπάπ [βίντεο]

kempap-570

Όπως λέει και ο Πέτρος Κωστόπουλος, το κεμπάπ είναι μια ανδρική δουλειά. Είσαι έτοιμος να απολαύσεις το γευστικότερο όλων;

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

250 γρ. κιμάς αρνίσιος

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ. σούπας πάστα ντομάτας

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1/2 κ. σούπας κύμινο

1 κ.σούπας ρίγανη

1/2 κ. γλυκού μπαχάρι

1/2 κ. γλυκού κανέλα

1/2 ματσάκι μαϊντανός

1 κ. σούπας αλάτι

1/2 κ. γλυκού πιπέρι

1/2 κ. γλυκού πάπρικα καυτερή

 

Για να συνοδεύσουμε:

γιαούρτι

πίτες

ψητή ντομάτα

ψητές πιπεριές

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη μια κουταλιά της σούπας λάδι σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος την πάστα ντομάτας. Αφαιρώ από τη φωτιά και αδειάζω σε ένα μπολ. Εκεί μέσα βάζω τον κιμά, το λάδι και ανακατεύω και τα υπόλοιπα μυρωδικά. Κανονικά πρέπει να δύο μπαλταδάκια ή δύο μαχαίρια να δουλέψω τον κιμά μέχρι να γίνει αλοιφή. Εναλλακτικά μπορώ να περάσω το μείγμα λίγο λίγο από το πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη υφή. Αφού ετοιμαστεί τότε σχηματίζουμε τα κεμπάπ τα οποία να είναι μακρόστενα και λίγο πεπλατυσμένα ώστε να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Τα περνάμε σε καλαμάκια από σουβλάκια ή τα ειδικά μεταλλικά καλαμάκια για κεμπάπ. Αν θέλουμε να τα κρατήσουμε στο ψυγείο πριν τα ψήσουμε (κάτι που είναι και το καλύτερο για να αναμειχθούν οι γεύσεις) αλείφουμε το κάθε κεμπάπ με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε καυτό φούρνο στο γκριλ ή στα κάρβουνα. Σερβίρουμε με πίτες, γιαούρτι, ψητή ντομάτα και ψητές πιπεριές. Οπωσδήποτε αφήνουμε το μείγμα του κιμά να μείνει για κάποιες ώρες στο ψυγείο για να είναι το κεμπάπ μας και πολύ πιο νόστιμο.