Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Στο τηγάνι, χωρίς σκέψη! Συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου

Τρίτη, 10. Ιανουαρίου 2017 - 11:10
Στο τηγάνι, χωρίς σκέψη! Συνταγή για χυλοπίτες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου - Κεντρική Εικόνα

Μια συνταγή, ελαφριά, που κρύβει μυστικά. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή! Τόλμησε το! 

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  •  Μυζήθρα τριμμένη
  •  Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.

Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 

Στο μεταξύ, βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

Η διαφορετική! Συνταγή για πίτα με λιαστή ντομάτα & φέτα  - Κεντρική Εικόνα
Για εκείνους που τολμούν να κάνουν το κάτι ξεχωριστό, στην κουζίνα τους, αυτή η πίτα είναι μαγική!  Υλικά 2 αβγά 2 ποτήρια γάλα 2 ποτήρια αλεύρι μαλακό 8-10 λιαστές ντομάτες στο...
Μεθυστικές απολαύσεις! Συνταγή για πένες με βότκα και σολομό από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Ο αγαπημένος σεφ ετοιμάζει στο Πι και Φι την πιο νόστιμη μακαρονάδα… Υλικά 250 γρ. πένες 400 γρ. φιλέτο σολομού 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι & πιπέρι 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 40 γρ....
Θα μυρίσει το σπίτι νοστιμιά! Συνταγή για τσιζκέικ λεμόνι από την Ελένη Ψυχούλη - Κεντρική Εικόνα
Η αγαπημένη food blogger σερβίρει ένα διαφορετικό τσιζκέικ, μυρωδάτο και με μία εκπληκτική κρέμα…  Υλικά Για τη βάση 1 πακέτο μπισκότα  1 κ.σ. μέλι 100 γρ. βούτυρο αγελάδας...

Best of internet