Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Πολιτικό & ζουμερό! Συνταγή για κεμπάμπ από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κυριακή, 8. Ιανουαρίου 2017 - 11:40
Πολιτικό & ζουμερό! Συνταγή για κεμπάμπ από το Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα

Οι κυριακάτικες μαζώψεις θέλουν και τα πλούσια φαγητά τους! Έτσι, αυτός ο μερακλήδικος μεζές θα δώσει άλλη γεύση στο τραπέζι σου.. 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ. αρνί κιμάς
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, τεμαχισμένος
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½  κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. μπαχάρι
  • ¼  κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼  κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Διαδικασία

Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι με το γουδοχέρι. Ανακατεύουμε το σκόρδο μαζί με τον κιμά και το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Φτιάχνουμε το μείγμα σε 28 μπάλες. Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι (μουσκεμένο στο νερό για 30 λεπτά), ρολάροντάς ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.

Βάζουμε τα κεμπάμπ σε ένα ταψί, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έως 12 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ και το λαδώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα συχνά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

Κοκκινιστός & λαχταριστός! Συνταγή για αρακά με ντοματούλα από τον Άκη Πετρετζίκη   - Κεντρική Εικόνα
Ο Άκης σου προτείνει την κοκκινιστή εκδοχή του αρακά! Μία εκδοχή πολύ πιο νόστιμη, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μικρές «βουτιές» στη σάλτσα με φρέσκο ψωμί…  Υλικά 50 γρ...
Φραουλένιες δημιουργίες! Συνταγή για smoothie από τον Τάσο Αντωνίου  - Κεντρική Εικόνα
Ιδανικό και για δίαιτα αλλά και απολαυστικό, αυτό το smoothie θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Υλικά 300 γρ. φράουλες 400 ml γάλα 150 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 1 κ.σ. μέλι...
Δροσερή & Χορταστική! Συνταγή για σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο και φέτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο  - Κεντρική Εικόνα
Μυρωδάτη με καρπούς και καλούδια από το μποστάνι… Υλικά 3 φλ. baby σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο 2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½  φλ σπόροι ροδιού 1...

Best of internet