Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Πολιτικό & ζουμερό! Συνταγή για κεμπάμπ από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

Κυριακή, 8. Ιανουαρίου 2017 - 11:40
Πολιτικό & ζουμερό! Συνταγή για κεμπάμπ από το Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα

Οι κυριακάτικες μαζώψεις θέλουν και τα πλούσια φαγητά τους! Έτσι, αυτός ο μερακλήδικος μεζές θα δώσει άλλη γεύση στο τραπέζι σου.. 

Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 γρ. αρνί κιμάς
  • 3 κ.σ. κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, τεμαχισμένος
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½  κ.σ. κανέλα, τριμμένη
  • ½  κ.γ. μπαχάρι
  • ¼  κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ¼  κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼  κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

 

Διαδικασία

Λιώνουμε το σκόρδο μαζί με το αλάτι με το γουδοχέρι. Ανακατεύουμε το σκόρδο μαζί με τον κιμά και το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ, μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Φτιάχνουμε το μείγμα σε 28 μπάλες. Περνάμε κάθε μπάλα σε ξυλάκι για σουβλάκι (μουσκεμένο στο νερό για 30 λεπτά), ρολάροντάς ώστε να πάρει μακρόστενο και πλακέ σχήμα.

Βάζουμε τα κεμπάμπ σε ένα ταψί, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, έως 12 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ και το λαδώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε τα σουβλάκια γυρνώντας τα συχνά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
 

Διαβάστε περισσότερα:

Θα μυρίσει το σπίτι νοστιμιά! Συνταγή για τσιζκέικ λεμόνι από την Ελένη Ψυχούλη - Κεντρική Εικόνα
Η αγαπημένη food blogger σερβίρει ένα διαφορετικό τσιζκέικ, μυρωδάτο και με μία εκπληκτική κρέμα…  Υλικά Για τη βάση 1 πακέτο μπισκότα  1 κ.σ. μέλι 100 γρ. βούτυρο αγελάδας...
Γλυκιά εβδομάδα με… Συνταγή για σφολιατίνες με πραλίνα από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Εύκολη, οικονομική και χωρίς πολλά υλικά, η συνταγή του Άκη για σφολιατίνες θα πρωταγωνιστήσει στην κουζίνα σου… Υλικά 2 ζύμες σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας 200...
Για μικρούς και μεγάλους! Συνταγή για κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού από το Δημήτρη Σκαρμούτσο - Κεντρική Εικόνα
Ο αγαπημένος σεφ έχει την καλύτερη ιδέα για το πρωινό σας…  Υλικά Για το κέικ 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ Μια πρέζα αλάτι 100ml γάλα πλήρες 1 κ....

Best of internet