Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Ο Άκης κάνει πάλι το θαύμα του! Συνταγή για μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σολομό

Τρίτη, 10. Ιανουαρίου 2017 - 11:25
Ο Άκης κάνει πάλι το θαύμα του! Συνταγή για μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σολομό  - Κεντρική Εικόνα

Ελαφρύ σνακ και συνοδευτικό του αγαπημένου σου κρασιού, αυτές οι μπρουσκέτες έχουν το κάτι παραπάνω και ξεχωρίζουν από τις συνηθισμένες…

Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ρολό
  • 250 γρ. σολομό gravlax
  • Αγγουράκι πίκλες
  • Άνηθος για πασπάλισμα

 

 

Διαδικασία

Βάλτε στο  2.01.28 για να δείτε πως να φτιάχνετε μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σολομό.

Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις απλώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.  Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και κάθε φέτα στα 4.

Κόβουμε το gravlax σε λεπτές φέτες και στη μέση κάθε φέτα αν είναι πολύ μεγάλη. Κόβουμε κάθε φέτα από το αγγουράκι τουρσί στη μέση. Τώρα είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες μας.

Πάνω από κάθε ψωμάκι βάζουμε ένα κομμάτι κατσικίσιο και μια φέτα gravlax. Τέλος, βάζουμε 2 κομμάτια από αγγουράκι τουρσί, λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε περισσότερα:

Μπουκίτσα… μπουκίτσα! Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο - Κεντρική Εικόνα
Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα αφήσεις ούτε κομματάκι. Το προσούτο ταιριάζει μοναδικά με το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.  Υλικά 2 φύλλα σφολιάτα 12 λεπτές φέτες προσούτο 2 μπάλες...
Νηστίσιμο επιδόρπιο! Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και τι καλύτερο από έναν μυρωδάτο χαλβά στο κέντρο του τραπεζιού… Υλικά 3/4 κούπας ηλιέλαιο 2 κούπες σιμιγδάλι  (μισό χοντρό, μισό ψιλό) 3 κούπες ζάχαρη...
Homemade! Συνταγή για καλαμποκόψωμο με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη  - Κεντρική Εικόνα
Ήρθε η στιγμή να φτιάξεις το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί! Τόλμησέ το και θα θυμηθείς τον Άκη! Υλικά 50 γρ. βούτυρο (25 γρ.+25 γρ.) 130 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβας, στραγγισμένο) 120 γρ...

Best of internet