Φόρμα αναζήτησης

FOOD

Leftovers! Συνταγή για μους πραλίνας σε 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Δευτέρα, 9. Ιανουαρίου 2017 - 11:00
Leftovers! Συνταγή για μους πραλίνας σε 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα

Μία από τις ιδέες του Άκη είναι το «να μην πετάμε τίποτα» από αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας… Έτσι, προτείνει να χρησιμοποιήσουμε τα εναπομείναντα μελομακάρονα σε αυτή τη θεϊκή μους!

Υλικά

  • 340 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φρούτα του δάσους ή ότι φρούτα της αρέσκειας μας
  • 200 γρ. μελομακάρονα με σοκολάτα

 

 

Διαδικασία

Βάλτε στο 1:02:43 για να δείτε πως να φτιάχνετε Μους Πραλίνας σε 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 watt. Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει μέχρι και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία του σώματός μας.

Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει και να γίνει ελαφριά σαντιγί. Προσοχή δεν θέλουμε να σφίξει πολύ αλλά να έχει τη μορφή γιαουρτιού

Προσθέτουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια μαρίζ μέχρι να  ομογενοποιηθεί το μείγμα. Είναι σημαντικό όπως είπαμε η σοκολάτα να μην είναι καυτή ώστε να μην κόψει η σαντιγί από τη θερμοκρασία.

Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας-κρέμας στην υπόλοιπη σαντιγί και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ.

Σπάμε με τα χέρια μας τα μελομακάρονα και τα ρίχνουμε στα ποτήρια δημιουργώντας μια βάση. Ρίχνουμε από πάνω τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Σερβίρουμε με τα φρούτα του δάσους.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε περισσότερα:

Μυρωδάτο! Συνταγή για κοτόπουλο φρικασέ με σπανάκι από τον Άκη Πετρετζίκη - Κεντρική Εικόνα
Ο Άκης προτείνει μία εναλλακτική συνταγή για φρικασέ… Υλικά 2 ολόκληρα φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και δέρμα 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 300 γρ. μανιτάρια 40...
Πεντανόστιμο! Συνταγή για καβουροσαλάτα σε σάντουιτς από τον Τάσο Αντωνίου - Κεντρική Εικόνα
Ελαφριά και δροσερή, μια νηστίσιμη συνταγή για καβουροσαλάτα που θα λατρέψεις! Υλικά 250 γρ. καβουρόψιχα μαγειρεμένη 2 σέλερι ψιλοκομμένα 1 ξινόμηλο ψιλοκομμένο 2 λάιμ (τον χυμό)...
Κοκκινιστός & λαχταριστός! Συνταγή για αρακά με ντοματούλα από τον Άκη Πετρετζίκη   - Κεντρική Εικόνα
Ο Άκης σου προτείνει την κοκκινιστή εκδοχή του αρακά! Μία εκδοχή πολύ πιο νόστιμη, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις μικρές «βουτιές» στη σάλτσα με φρέσκο ψωμί…  Υλικά 50 γρ...

Best of internet