Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

ΠΑΣΟΚ σώσε μας: Όταν ο Ανδρέας συνάντησε τον Νεκτάριο Σφυράκη!

Πέμπτη, 23. Ιουνίου 2016 - 13:54
ΠΑΣΟΚ σώσε μας: Όταν ο Ανδρέας συνάντησε τον Νεκτάριο Σφυράκη! - Κεντρική Εικόνα

Ύστερα από τις προσευχές εκατομμυρίων πιστών απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη των κλαδικών, η Μελισάντρε, μια πράσινη ιέρεια από το Ασάι, πλησίασε τον Αντρέα, του ψιθύρισε στο αυτί την σοσιαλιστική προσευχή «Zȳhys ōñoso jehikagon Āeksiot epi, se gīs hen sȳndrorro jemagon. Zȳhys perzys stepagon Āeksio Ōño jorepi» (έμαθες τα νέα πατέρα; Κατάφερα να αλλάξω αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει) και ο μεγαλύτερος ηγέτης της σύγχρονης Ελλάδας άνοιξε τα μάτια του.

Υμνεί το ΠΑΣΟΚ της καρδιάς του ο Μάκης Ρηγάτος

Αφού έριξε έναν παργαλάτσο στην Μελισάντρε για να την ευχαριστήσει, την διόρισε στον ΟΤΕ Καλλιθέας (στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του Α’ νεκροταφείου) και πήρε ένα ταξί με προορισμό την Χαριλάου Τρικούπη.

Τρεις ώρες αργότερα, λίγο έξω απ’ την Κατερίνη, όπου τον είχε πάει ο ταξιτζής για να κόψει δρόμο (γιατί στην Κηφισίας το ΠΑΣΟΚ κάνει έργα), ο Ανδρέας συνειδητοποίησε ότι ο οδηγός ήταν γνωστή φυσιογνωμία. Όταν πέρασε το Καπανδρίτι και τον άκουσε να σιγοτραγουδάει «Ναι, μου το πανε…», συνειδητοποίησε με τρόμο ότι ο ταξιτζής ήταν ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο οποίος επί βαθέως ΠΑΣΟΚ, γέμιζε 2 REX μόνος του και έδινε και ένα πέταλο φανατικών θαμώνων δανεικό στη «Νεράιδα», έτσι για την αλητεία.

Πέντε μέρες μετά όταν η τουρνέ ολοκληρώθηκε και το ταξί μπάρκαρε στην Χαριλάου Τρικούπη ο Ανδρέας έβγαλε 3 δεκαχίλιαρα από την τσέπη του Χυτήρη για να τρατάρει τον Σφυράκη. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως είδε τον γνωστό αοιδό να του λέει ότι δέχεται μόνο ευρώ ή μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και τελικά να συμβιβάζεται με ένα κασκόλ που είχε μια εσάνς από τον τίμιο ιδρώτα του Κατσιφάρα για να το πουλήσει 10.000 ευρώ στον Λεβ.

Ο Ανδρέας είδε το ιστορικό κτίριο του κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη να καπνίζει και πίστεψε ότι ήταν ο Τσοβόλας που έκανε μπάρμπεκιου για να γιορτάσει με τα παιδιά την επιτυχημένη ανατολή του ηλίου και οι τρεις με τις κουκούλες που έκαναν τα 100 μέτρα σε 15’’ δεξιοί ντελιβαράδες, οι οποίοι ντρέπονταν να δείξουν τα μούτρα τους στην κοινωνία.

Ο αρχηγός σκούπισε ένα δάκρυ απ’ το μάγουλό του, όταν είδε τη μικρή Φώφη να περνά την ιστορική πόρτα. «Θα την διόρισε στο κυλικείο ο Τσοβόλας για να φτιάχνει τον μερακλίδικο ελληνικό με τις 22 μπουρμπουλήθρες του Άκη, επειδή είναι προκομμένο κορίτσι» σκέφτηκε όλο χαρά, πριν ζητήσει μια «Αυριανή» από τον σύντροφο περιπτερά (ο Κουλούρης είχε διορίσει τον εγγονό του στα ΕΛΤΑ της Χαμένης Ατλαντίδας).

Όταν του απάντησε ότι η «Αυριανή» και το Κανάλι 29 του Βασίλη Μπουγιουκλάκη δεν υπάρχουν πια, ένιωσε να χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. «Σε λίγο θα μου πουν ότι και το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε στο 40%» σιγοψιθύρισε ενώ το βλέμμα του έπεσε στον Γιώργο που ανέβαινε ανάποδα την Χαριλάου Τρικούπη με μια βέσπα και ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Μια ζωή κόντρα στο ρεύμα».

Ο Ανδρέας παρηγορήθηκε από τη σκέψη ότι και ο Ζόρντι Κρόιφ ήταν γιος του μεγάλου Γιόχαν και αφού ξεπέρασε το σοκ, κοίταξε προς τα κάτω για να βεβαιωθεί αν ο ημιόροφος που έκανε σκαμνάκι στον Μπουονανότε για να ανέβει τη λακκούβα ήταν ο Φρόντο Μπάγκινς ή ο Σημίτης. Ο Ανδρέας πλησίασε μια τροχονόμο για να τη ρωτήσει αν ξέρει τίνος είναι αυτός ο περίεργος και αφού πήρε το τηλέφωνό της, την κλαδική της ταυτότητα και μια επιδότηση εκτροφής άγριων αλόγων (για 3 αλογάκια της Παναγίας που είχε) ζήτησε από τον κηπουρό της Χαριλάου Τρικούπη (ο Ραγκούσης έλειπε) να βάλει μια Ρίτα στο ραδιόφωνο να πάνε τα σοσιαλιστικά φαρμάκια κάτω.

Το κοντινότερο σε Σακελλαρίου που βρήκε ο τίμιος κηπουρός ήταν η Κάτια Μακρή στον Real Fm. Ο Ανδρέας αφού άκουσε 25 ολόκληρα λεπτά, για το ΠΑΣΟΚ, το μνημόνιο, το ΔΝΤ και τα status του Θανάση Χειμωνά, πήρε τηλέφωνο τη Μελισάντρε και της ανακοίνωσε την απόφασή του να αυτοκτονήσει ακούγοντας τον Stan να τραγουδάει ακαπέλα «Αυτός ο άνθρωπος αυτός» (γεννήθηκε μέσα στην αλητεία). Το παλιό, ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια. Θα ζει μόνο στις καρδιές και το μυαλό μας.   

Διαβάστε περισσότερα:

«Μαζί για το Παιδί»: Δύο νέες δράσεις κατά της φτώχειας - Κεντρική Εικόνα
Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί δύο προγράμματα εστιασμένα στην αντιμετώπιση της φτώχειας στηρίζοντας 44.539 παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το «Προσφέρω γιατί...
Με τη μαμά ή χωρίς; Οι ξεκαρδιστικές διαφορές μέσα σε 45’’ (vid) - Κεντρική Εικόνα
Το να έχεις τη μαμά σου ανά πάσα στιγμή δίπλα σου είναι κάτι το μοναδικό που μόνο να σου κάνει τη ζωή ευκολότερη μπορεί. Αν αφήσουμε στην άκρη τις στιγμές που θέλουμε την ηρεμία...

Best of internet