Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

«Παλλόμενα πέη»: Ποιες ελληνικές παραστάσεις θα τα αντικαταστήσουν [βίντεο]

Δευτέρα, 4. Απριλίου 2016 - 11:45
«Παλλόμενα πέη»: Ποιες ελληνικές παραστάσεις θα τα αντικαταστήσουν [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

Αν νομίζετε ότι ήταν λίγοι αυτοί που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ την Επίδαυρο και θα το έκαναν μόνο και μόνο για να παρακολουθήσουν την παράσταση του Γιαν Φαμπρ «τα Παλλόμενα πέη», γελιέστε.

Η παράσταση αυτή ήταν ο λόγος που έψαχναν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και κυρίως Ελληνίδες για να επισκεφτούν το αρχαίο θέατρο, ώστε να το σβήσουν επιτέλους από την λίστα «τι πρέπει να κάνω πριν πεθάνω» και να προχωρήσουν παρακάτω.

Αποκαλύπτει η Ευγενία Κουντούρη

Η είδηση της αποχώρησης του Βέλγου δημιουργού σκόρπισε απογοήτευση σε όλους αυτούς που ήδη τσέκαραν τα ξενοδοχεία της περιοχής και γκουγκλαραν για να βρουν από που και πότε θα προμηθευτούν τα εισιτήρια τους. Ο πανικός που προκλήθηκε από την παραίτηση του Φάμπρ και την ματαίωση της πολυαναμενόμενης παράστασης όμως δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ Αθηνών. Έφτιαξαν μια λίστα με ελληνικές παραστάσεις, αντάξιες αυτής του Βέλγου και Έλληνες καλλιτέχνες που θα δώσουν στο φεστιβάλ αυτό που του έλειπε. Θα το κάνουν ελκυστικό στο ευρύ κοινό.

Το Koolnews εξασφάλισε κατά αποκλειστικότητα το νέο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αλλά και τα πρώτα βίντεο από τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσουμε στην Επίδαυρο.

Η πρώτη μεγάλη καινοτομία θα είναι ο διαγωνισμός μεταξύ δύο θεατρικών ομάδων που θα αναλάβουν να παρουσιάσουν την παράσταση «Γκόλφω». Οι θεατές θα συμμετέχουν και στην προκριματική φάση. Θα ακούν τους καλλιτέχνες με γυρισμένη την πλάτη και θα ψηφίζουν ποια από τις δύο θεατρικές ομάδες θέλουν να παραμείνει στο φεστιβάλ. Τα έσοδα από τα SMS προτίμησης θα ενισχύσουν τον προϋπολογισμό του κράτους.

Ελλάδα είναι και η Κύπρος και για να τιμηθεί το νησί της Αφροδίτης θα στείλει δύο συμμετοχές στο φεστιβάλ. Η πρώτη θα είναι μιούζικαλ, ενώ η δεύτερη ένας κλασσικός μονόλογος. Η ενδυμασία των καλλιτεχνών θα είναι όπως ακριβώς θα δείτε και στα βίντεο για όσες κυρίες ένιωσαν να χάνουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους μετά την ματαίωση των παλλόμενων πεών.

Από ένα τέτοιο φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και μια παράσταση με βαθιά κοινωνικά μηνύματα και υψηλού επιπέδου δραματικές ερμηνείες.

«Ο Μπίρλας και ο Κόρκος». Δύο καλλιτέχνες σύμβολο του εναλλακτικού ελληνικού θεάτρου που παρότι έγιναν πασίγνωστοι στο πανελλήνιο μέσα από την τηλεοπτική σειρά «οι απαράδεκτοι» δεν παρασύρθηκαν από τα φώτα της δημοσιότητας και παρέμειναν ταπεινοί υπηρέτες της κουλτούρας και του πολιτισμού.

Guest Star Γιώργος Αυτιάς. Το ταλέντο του γνωστό και αναμφισβήτητο. Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς αποφάσισε τελικά να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κοινού και να δώσει στο φεστιβάλ Αθηνών την αίγλη που του αξίζει. Η παράσταση χωρίζεται σε τρεις πράξεις. Ο καλλιτέχνης μέσα από έναν διάλογο με ένα βίντεο, μας διδάσκει την διαφορετικότητα μέσα από την μοναδικότητα, την ώρα που ο συμπρωταγωνιστής του επαναλαμβάνεται.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Ξενοδοχειακός όμιλος επιστρέφει χρήματα σε όσα ζευγάρια χωρίσουν! - Κεντρική Εικόνα
Τα παντρεμένα ζευγάρια που χωρίζουν σε διάστημα ενός έτους από την παραμονή τους σε ένα από τα ξενοδοχεία της σουηδικής αλυσίδας Countryside θα έχουν τουλάχιστον έναν λόγο να...
«Σιδεροκέφαλος» 16χρονος έσπασε με το κεφάλι του 111 τσιμεντότουβλα σε λίγα δευτερόλεπτα (vid) - Κεντρική Εικόνα
Ένας έφηβος από την Βοσνία κατάφερε μέσα σε 35 δευτερόλεπτα να σπάσει 111 τσιμεντότουβλα με το κεφάλι του! Περνώντας με κυβιστήσεις από μια σειρά με 20 στοίβες από έξι...
Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ρίο Φέρντιναντ για τον θάνατο της γυναίκας του - Κεντρική Εικόνα
Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τότε που έμεινε μόνος με τα τρία του παιδιά, αφού η αγαπημένη του σύζυγος Ρεμπέκα πέθανε από καρκίνο του μαστού. Ο Ρίο Φέρντιναντ προσπάθησε να...

Best of internet