Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Το λάθος που μπορεί να μας κοστίσει τη ζωή – Τι πρέπει να κάνουμε αν το αυτοκίνητό μας πέσει στη θάλασσα; [βίντεο]

Τετάρτη, 18. Μαΐου 2016 - 13:02
Το λάθος που μπορεί να μας κοστίσει τη ζωή – Τι πρέπει να κάνουμε αν το αυτοκίνητό μας πέσει στη θάλασσα; [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα

Μακάβριο κι όμως αληθινό. Πολλές φορές ακούμε και διαβάζουμε για τροχαία δυστυχήματα που οδήγησαν ανθρώπους στο να παγιδευτούν σε ένα βυθιζόμενο όχημα, μη καταφέρνοντας ποτέ να βγουν έξω.

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή του υπό αυτές τις συνθήκες είναι τεράστιο και ο λόγος είναι ένας: δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση για το πώς πρέπει να αντιδράσουμε τη στιγμή εκείνη.

Ποιο είναι όμως το λάθος που ο καθένας από εμάς θα έκανε αν έβλεπε πως το αυτοκίνητό του σε μερικά δευτερόλεπτα θα καταλήξει στο νερό; Η απάντηση είναι αναμενόμενη. Θα έκλεινε τα παράθυρα. Κάπως έτσι, καταλήγει μαζί με το αυτοκίνητο στο βυθό, έχοντας εξασφαλίσει τον θάνατό του, μιας και ούτε οι πόρτες, ούτε τα παράθυρα είναι δυνατό να ανοίξουν μέσα στο νερό λόγω της πίεσης.

Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το μοιραίο λάθος που έκαναν όσοι βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο πλημμυρισμένο αυτοκίνητό τους. Οι πραγματογνώμονες υποστηρίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας να δράσουμε γρήγορα και να καταφέρουμε να βγούμε από το όχημά μας προτού αυτό βυθιστεί. Έχουμε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς;

Το πρώτο βήμα είναι με γρήγορες κινήσεις να βγάλουμε τη ζώνη μας. Το δεύτερο, να ανοίξουμε τα παράθυρα και να γλιστρήσουμε έξω πριν το νερό προλάβει να «γεμίσει» το όχημα. Σας φαίνεται ακατόρθωτο; Κι όμως, αν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και δε σε καταβάλλει ο πανικός, είναι απολύτως εφικτό. Αναγκαίο κρίνεται να προμηθευτούμε το ειδικό –και πάμφθηνο- μηχάνημα που σπάει τα τζάμια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι ειδικοί κάνουν ένα διαφωτιστικότατο πείραμα που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ζωές.

Αξίζει να το παρακολουθήσετε και να δείτε βήμα – βήμα το τι πρέπει να κάνετε σε παρόμοιες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα:

Όλες οι μεγάλες στιγμές του Κώστα Πρέκα σε ένα βίντεο - Κεντρική Εικόνα
28η Οκτωβρίου χωρίς Πρέκα είναι Eurovision χωρίς Μιχάλη Ρακιντζή. Γίνεται; Δεν γίνεται… Το Koolnews.gr έψαχνε έναν καλό λόγο για να κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κώστα Πρέκα. Και...
 Το πετροχελίδονο ανακηρύχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής των αιθέρων - Κεντρική Εικόνα
Το κοινό πετροχελίδονο, γνωστό επίσης ως μαυροσταχτάρα ή μαυροσταχτούρα, ένα συνηθισμένο στην Ελλάδα πουλί, δεν είναι μόνο το ταχύτερο στη Γη, η «Φόρμουλα Ένα» των πουλιών σε...
Μία ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής - Κεντρική Εικόνα
Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, στις 04:00 οι δείκτες θα πρέπει να μετακινηθούν και να δείχνουν...

Best of internet