Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Η ζωή του τελευταίου Ρώσου τσάρου, πριν την εκτέλεση, σε φωτογραφίες

Πέμπτη, 9. Μαΐου 2013 - 17:20
Η ζωή του τελευταίου Ρώσου τσάρου, πριν την εκτέλεση, σε φωτογραφίες - Κεντρική Εικόνα

Μια αξιοσημείωτη συλλογή οικογενειακών φωτογραφιών, που απεικονίζουν την καταδικασμένη βασιλική οικογένεια της Ρωσίας στις προσωπικές της στιγμές, εντοπίστηκε κρυμμένη σε ένα απομονωμένο μουσείο της Σιβηρίας.

Δύο χρόνια πριν ο Τσάρος Νίκολας ΙΙ και η οικογένειά του εκτελεστούν, κατ' εντολή του Σοβιετικού Βλαντιμίρ Λένιν, όπως φαίνεται μαθαίνει στη νεότερη κόρη του, Αναστασία, πως να καπνίζει.

Ο Νίκολας ΙΙ ήταν ο τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του, κατά τη διάρκεια της έντασης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως αναφέρουν οι Siberian Times, που εντόπισαν το πολύ σπάνιο φωτογραφικό υλικό: «Εκείνη την εποχή, το κάπνισμα δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα κακή συνήθεια, και πολύ συχνά οι γονείς ενθάρρυναν τα παιδιά τους να καπνίσουν. Μάλιστα, σε ένα γράμμα, η Αναστασία είχε γράψει στον πατέρα της: “Κάθομαι εδώ με το παλιό σου τσιγάρο, που μου έδωσες κάποτε, και έχει πολύ ωραία γεύση”».

Η αυτοκρατορική οικογένεια εκτελέστηκε το 1918, με τα σώματα της Αναστασίας και του μικρού της αδερφού, Αλεξέι, να έχουν θαφτεί ξεχωριστά από εκείνα της οικογένειάς τους.

[gallery columns="2"]

Διαβάστε περισσότερα:

Γεγονός η πρώτη live-action ταινία Pokemon - Κεντρική Εικόνα
Legandary Pictures και The Pokemon Company αποφάσισαν επίσημα να συνεργαστούν για να ετοιμάσουν την πρώτη live-action ταινία Pokemon, η οποία θα είναι ένα adaptation του Detective...
Ασταμάτητη τουρίστρια κάνει στοματικό στη μέση του δρόμου και οι ντόπιοι οργισμένοι φωνάζουν [βίντεο] - Κεντρική Εικόνα
Δεν τους ενδιέφερε το γεγονός ότι ήταν στη μέση του δρόμου και γύρω τους περνούσε πλήθος κόσμου. Δύο ξαναμμένοι νέοι τουρίστες στις Φιλιππίνες δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις...
Ένας Ινδός πήρε τον τίτλο του Mr World από τον Ηρακλή Κόζα [εικόνες] - Κεντρική Εικόνα
Μπορεί ο Έλληνας Ηρακλής Κόζας να ήταν το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο Mr World 2016 αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ο αδερφός του frontman των Koza Mostra ήταν σύμφωνα με όλα...