Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Γιατί η Coca Cola έχει καλύτερη γεύση στο γυάλινο μπουκάλι;

Δευτέρα, 15. Φεβρουαρίου 2016 - 18:55
Γιατί η Coca Cola έχει καλύτερη γεύση στο γυάλινο μπουκάλι; - Κεντρική Εικόνα

Όλοι μας έχουμε πιεί Cola Cola. Και μπορεί κάποιοι να μην έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και να αποφεύγουν την κατανάλωση του δημοφιλέστερου  αναψυκτικού στον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν την Coca Cola και αν δεν επηρέαζε την υγεία τους δεν θα έπιναν νερό, αλλά το πολυαγαπημένο τους αναψυκτικό και μόνο!

Οι τελευταίοι σίγουρα έχουν διαπιστώσει πως η Cola Cola Zero έχει καλύτερη γεύση από την Light. Όμως πιο γευστική απ’ όλες είναι η Cola Cola που βρίσκεται στο vintage γυάλινο μπουκάλι.

Αν και κυκλοφορεί σε διάφορες συσκευασίες, όλοι ξέρουμε πως, για κάποιο μυστήριο λόγο, το vintage γυάλινο μπουκάλι, εκτός από πιο όμορφο, έχει και μεγάλη διαφορά στη γεύση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη ήρθε να δώσει την απάντηση.

Η βιοχημικός Sara Risch ήρθε να δώσει την απάντηση στο ερώτημα που… βασανίζει τους φανς της Cola Cola. Η αισθητή διαφορά στη γεύση οφείλεται στην χημική αντίδραση του αναψυκτικού με τη φιάλη στην οποία φυλάσσεται.

«Οι εταιρείες τροφίμων και συσκευασιών προσπαθούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις που να επηρεάζουν τις γεύσεις των τροφίμων. Ωστόσο κάποιες μικροαλλαγές δεν μπορούν να αποφευχθούν και οι γυάλινες συσκευασίες είναι σαφώς καλύτερες - με την έννοια πως έχουν λιγότερες χημικές αντιδράσεις με τα αναψυκτικά», λέει η βιοχημικός. Αυτός είναι ο λόγος που η Coca Cola στο γυάλινο μπουκάλι είναι πιο γευστική.

Διαβάστε περισσότερα:

USEUM: Τα πιο διάσημα έργα τέχνης του κόσμου «κατεβαίνουν» για… τη θήκη του κινητού σας (pics) - Κεντρική Εικόνα
Το USEUM είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο για την τέχνη και το δημιούργησε μία Ελληνίδα. Η Φωτεινή Βαλεόντη. Της Ελένης Λαζάρου Η νεαρή Ελληνίδα είχε πάει στην Αγγλία για να κάνει...
Το ArGOODaki των Goody’s Burger House μοιράζει αγάπη στους μαθητές με προβλήματα όρασης! - Κεντρική Εικόνα
Το ArGOODaki των Goody’s Burger House τα φετινά Χριστούγεννα υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλων των μαθητών της Ελλάδας με προβλήματα όρασης. O πλέον αναγνωρισμένος...

Best of internet