Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Αμηχανία προκαλεί το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo με τον μικρό Αϊλάν

Πέμπτη, 14. Ιανουαρίου 2016 - 11:27
Αμηχανία προκαλεί το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo με τον μικρό Αϊλάν - Κεντρική Εικόνα

Μπορεί πριν από έναν χρόνο και μετά την δολοφονία 12 ανθρώπων ο κόσμος να στάθηκε στο πλευρό του Γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, μπορεί το σύνθημα «Je suis Charlie» να ακούστηκε από τα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι όμως γεγονός πως η σάτιρα του συγκεκριμένου περιοδικού είναι ακραία και ακροβατεί συχνά στα όρια της χυδαιότητας.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Γιατί μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν πως η σάτιρα δεν έχει όρια, όταν όμως «αντικείμενο» της είναι ένα τρίχρονο νεκρό παιδί, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γι' αυτό άλλωστε και υποστήριξαν κάποιοι, πριν από ένα χρόνο πως το «κίνημα» υποστήριξης που είχε δημιουργηθεί προς το περιοδικό ήταν υποκριτικό.

Γιατί σήμερα αρκετοί από αυτούς που φώναζαν πως είναι και οι ίδιοι ... Charlie δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν στο νέο του σκίτσο, αυτό που δείχνει τον νεκρό Αϊλάν το μικρό αγόρι από τη Συρία που πνίγηκε προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη, να έχει μεγαλώσει, να έχει μια «μαϊμουδένια» φάτσα και να κυνηγάει να πιάσει κώλους.

«Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει; Θα κυνήγαγε κώλους στην Γερμανία» γράφει ο σκιτσογράφος που σχεδίασε το συγκεκριμένο σκίτσο με αφορμή την είδηση πως 100 γυναίκες έπεσαν θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Γερμανία.

Αρκετοί είναι αυτοί που αισθάνονται θλίψη για το σκίτσο και την έλλειψη ευαισθησίας που επιδεικνύει. Άλλοι πάλι θεωρούν πως ο σκιτσογράφος θέλησε απλά να δείξει πως δεν είναι όλοι οι μετανάστες βιαστές.

Το σίγουρο είναι πως ένα χρόνο και μία εβδομάδα μετά την δολοφονική επίθεση στο περιοδικό υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς που φώναζαν πως είναι ... Charlie, που δεν αισθάνονται καθόλου «ένα» με το περιοδικό.

Προσωπικά πάντως προτιμώ σκίτσα σαν κι αυτό...

Διαβάστε περισσότερα:

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Η 4λεπτη προπόνηση που εξασφαλίζει άψογους κοιλιακούς; - Κεντρική Εικόνα
Έχει ονομαστεί «η 4λεπτη μαγική γυμναστική που καίει τα λίπη» και όχι τυχαία καθώς έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως είναι η πιο αποτελεσματική υψηλής εντάσεως προπόνηση που...
«Σατανικές» γάτες: Μελέτη αποδεικνύει ότι κοιτούν επίτηδες υποτιμητικά τους πάντες! - Κεντρική Εικόνα
Τις γάτες συνήθως ή τις λατρεύεις ή τις μισείς. Όσοι ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία υποστηρίζουν πως οι γάτες είναι εγωιστικά ζώα και δεν δείχνουν αγάπη και τρυφερότητα σε κανέναν...
«Θέλω τα οπίσθια σας να πονάνε αύριο» - Η personal trainer του Ντέιβιντ Μπέκαμ θέλει να σας... βγάλει το λάδι (pics) - Κεντρική Εικόνα
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ την ευγνωμονεί. Αυτό τουλάχιστον έγραψε στον πρόλογο του βιβλίου της προσωπικής του γυμνάστριας, Σόνα Βέρτσιου, «Η μέθοδος Βέρτσιου». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Best of internet