Φόρμα αναζήτησης

EXTRAS

Αμηχανία προκαλεί το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo με τον μικρό Αϊλάν

Πέμπτη, 14. Ιανουαρίου 2016 - 11:27
Αμηχανία προκαλεί το νέο σκίτσο του Charlie Hebdo με τον μικρό Αϊλάν - Κεντρική Εικόνα

Μπορεί πριν από έναν χρόνο και μετά την δολοφονία 12 ανθρώπων ο κόσμος να στάθηκε στο πλευρό του Γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo, μπορεί το σύνθημα «Je suis Charlie» να ακούστηκε από τα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι όμως γεγονός πως η σάτιρα του συγκεκριμένου περιοδικού είναι ακραία και ακροβατεί συχνά στα όρια της χυδαιότητας.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Γιατί μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν πως η σάτιρα δεν έχει όρια, όταν όμως «αντικείμενο» της είναι ένα τρίχρονο νεκρό παιδί, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γι' αυτό άλλωστε και υποστήριξαν κάποιοι, πριν από ένα χρόνο πως το «κίνημα» υποστήριξης που είχε δημιουργηθεί προς το περιοδικό ήταν υποκριτικό.

Γιατί σήμερα αρκετοί από αυτούς που φώναζαν πως είναι και οι ίδιοι ... Charlie δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν στο νέο του σκίτσο, αυτό που δείχνει τον νεκρό Αϊλάν το μικρό αγόρι από τη Συρία που πνίγηκε προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη, να έχει μεγαλώσει, να έχει μια «μαϊμουδένια» φάτσα και να κυνηγάει να πιάσει κώλους.

«Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει; Θα κυνήγαγε κώλους στην Γερμανία» γράφει ο σκιτσογράφος που σχεδίασε το συγκεκριμένο σκίτσο με αφορμή την είδηση πως 100 γυναίκες έπεσαν θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Γερμανία.

Αρκετοί είναι αυτοί που αισθάνονται θλίψη για το σκίτσο και την έλλειψη ευαισθησίας που επιδεικνύει. Άλλοι πάλι θεωρούν πως ο σκιτσογράφος θέλησε απλά να δείξει πως δεν είναι όλοι οι μετανάστες βιαστές.

Το σίγουρο είναι πως ένα χρόνο και μία εβδομάδα μετά την δολοφονική επίθεση στο περιοδικό υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς που φώναζαν πως είναι ... Charlie, που δεν αισθάνονται καθόλου «ένα» με το περιοδικό.

Προσωπικά πάντως προτιμώ σκίτσα σαν κι αυτό...

Διαβάστε περισσότερα:

Το savoir faire της πόκας - Κεντρική Εικόνα
Δεν φάγαμε τα νιάτα μας ακουμπώντας το χαρτζιλίκι μας σε φιλικά τραπέζια για να έρθει μία μέρα που ο κόσμος θα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με Texas Hold ‘em, επειδή απλώς...
Μελομακάρονα VS κουραμπιέδες: Ποιο χριστουγεννιάτικο γλυκό έχει τις λιγότερες θερμίδες;  - Κεντρική Εικόνα
Η ώρα των χριστουγεννιάτικων γλυκών έφτασε και οι περισσότερες νοικοκυρές έχουν μπει για τα καλά στην κουζίνα ετοιμάζοντας τις αγαπημένες λιχουδιές των Χριστουγέννων που δεν είναι...

Best of internet