Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Τα δυο μοιραία λάθη του συζυγοκτόνου που οδήγησαν στη σύλληψή του

Παρασκευή, 15. Ιανουαρίου 2016 - 9:52
Τα δυο μοιραία λάθη του συζυγοκτόνου που οδήγησαν στη σύλληψή του - Κεντρική Εικόνα

Ο σύζυγος και δολοφόνος της Ανθής Λινάρδου, υπέπεσε σε δυο λάθη, τα οποία έκαναν τους αστυνομικούς να υποπτευθούν ότι η 37χρονη δεν εξαφανίστηκε, αλλά δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, Γιάννης Βακουφτσής μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε» αποκάλυψε ποια ήταν τα λάθη αυτά:

«Οι έρευνες ξεκίνησαν την Κυριακή. Από την πρώτη στιγμή βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι υπάρχουν πολλά κενά στις καταθέσεις του συζύγου. Εκμεταλλευτήκαμε όλα τα στοιχεία, κάναμε λεπτομερή έρευνα στο σπίτι, τις αποθήκες και τελικά καταλήξαμε στο χωράφι, όπου βρήκαμε την άτυχη μητέρα», είπε ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης και συμπλήρωσε:

«Αρχικά, από αυτά που είπε ο σύζυγος, κάτι δεν έβγαινε. Ισχυριζόταν ότι έφυγε για να πάει στην καφετέρια του χωριού. Εμείς ξέρουμε από την κοινή λογική, ότι όταν ένα άτομο εξαφανίζεται δε μπορεί να αφήνει στο σπίτι τα κινητά. Δεν έχει πάρει μαζί της χρήματα».

Το δεύτερο λάθος του δολοφόνου είχε να κάνει με την εξήγηση που έδωσε για τις αμυχές που είχε στο πρόσωπό του:

«Είδαμε στο πρόσωπό του κάποιες αμυχές. Τον ρωτήσαμε τι ήταν οι αμυχές και μας είπε ότι είναι από κλάδεμα ροδακινιάς. Εμείς γνωρίζουμε ότι το δέντρο αυτό δεν έχει αγκάθια κι αποκλείεται να έγιναν αυτοί οι τραυματισμοί. Αυτά τα στοιχεία σιγά - σιγά τα συλλέξαμε και φτάσαμε στην σύλληψη».

Τις υποψίες των αστυνομικών κίνησε και το γεγονός ότι 40χρονος συζυγοκτόνος φρεζάρισε το χωράφι πριν τα Χριστούγεννα και το έκανε ξανά τη Δευτέρα, δύο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνιση της Ανθής, επειδή είχε χόρτα όπως είπε στους αστυνομικούς.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ισχύει αυτή την εποχή φυσικά, ενώ ήταν περίεργο και το ότι το έκανε μόνο σε δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

Ο κ. Βακουφτσής αποκάλυψε επίσης πως το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε θαμμένο με το νάρθηκα στο πόδι της, ενώ από το άλλο πόδι έλειπε το παπούτσι.

Διαβάστε περισσότερα:

Για τις 3 Απριλίου αναβάλλονται τα εγκαίνια στα Τέμπη - Κεντρική Εικόνα
Τη Δευτέρα 3 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν τελικά τα εγκαίνια για την ολοκλήρωση των έργων στα Τέμπη και όχι την πρώτη ημέρα του Απριλίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά....
Χιλιάδες Αθηναίοι «έσπασαν τα δεσμά από τις κλιματικές αλλαγές» - Κεντρική Εικόνα
Με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τα δεσμά από τις κλιματικές αλλαγές, την ανισότητα και τη βία» χιλιάδες Αθηναίοι, όλων των ηλικιών, ένωσαν τις φωνές τους με εκατομμύρια πολίτες από...
Λιφτινγκ στις παιδικές χαρές της Θεσσαλονίκης - Κεντρική Εικόνα
«Λίφτινγκ» σε όλες τις παιδικές χαρές σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι χώροι να καταστούν πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο δελεαστικοί με καινούρια...

Best of internet