Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύει» το Mega: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

Τετάρτη, 4. Μαΐου 2016 - 16:35
Στην αντεπίθεση το Mega: Συνεχίζουμε σε πείσμα των καταστάσεων - Κεντρική Εικόνα

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA καθώς παραμένουν απλήρωτοι πάνω από ενάμιση μήνα.

Οι εργαζόμενοι του «μεγάλου καναλιού» θα απεργήσουν την Τετάρτη από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ, με αποτέλεσμα να μην βγει στον τηλεοπτικό αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης στις 06:00 μέχρι τις 10:00 αντιστοίχως θα υπάρξει στάση εργασίας και δεν θα βγει η εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα βγει ούτε το μεσημεριανό δελτίο αφού υπάρχει στάση εργασίας 12:00-16:00.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη όπου θα υπάρξει συνεδρίαση, το Mega θα παραλύει καθημερινά για 8 ώρες, το πρωί και το μεσημέρι.

Η απόφαση για τις κυλιόμενες στάσεις εργασίας πάρθηκε κατά την διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων του καναλιού ενώ το παρών έδωσε και το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ.

Οι εργαζόμενοι του Mega διαμαρτύρονται επειδή είναι απλήρωτοι 1,5 μήνα και παραμένουν στο σκοτάδι αφού δεν ξέρουν τι θα συμβεί με τις πληρωμές τους και το μέλλον του καναλιού και ζητούν επίσημη ενημέρωση από τους μετόχους. 

Πρόβλημα και με τη Digea

Κάθε μέρα που περνά οι πιθανότητες επιβίωσης του MEGA περιορίζονται, καθώς τα προβλήματα μεγεθύνονται. Οι μέτοχοι φέρονται για μία ακόμη φορά να κάνουν την ύστατη προσπάθεια διάσωσης, ενώ συνεχώς εμφανίζονται νέα προβλήματα που καθιστούν αμφίβολη τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποιητική επιστολή στο MEGA έστειλε και η Digea, η οποία ενημερώνει ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην οριστική διακοπή.

Η Digea έστειλε το δικό της τελεσίγραφο καθώς το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Από την Κυριακή το σήμα του MEGA θα αρχίσει να «θολώνει», να χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως. Οι τηλεθεατές αρχικά δεν θα αντιληφθούν τη δια­φορά, αυτή ωστόσο, προοδευτικά θα γίνει ορατή από τους πάντες.

Εκτός, όμως, από το πρόβλημα του σήματος, ο Μάιος φέρνει το MEGA αντιμέτωπο με την καταγγελία των δανειακών του συμβάσεων. Οι τράπεζες παραμένουν ανυποχώρητες και συνεχίζουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καναλιού, όπου, κατά πληροφορίες, υπάρχει ρευστότητα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζονται και οι διεργασίες μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι έχουν έρθει σε συμφωνία μεταξύ τους για να προχωρήσουν στην αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα συμφωνία προβλέπει ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα συμμετάσχει με 5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 εκατ. θα δοθούν από την πλευρά Μπόμπολα, ενώ το επενδυτικό σχήμα υπό τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο θα εισφέρει στην αύξηση 10 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες ωστόσο συνεχίζουν να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, τουλάχιστον μέχρι να διαπιστώσουν ότι οι διαβεβαιώσεις υλοποιούνται.

Η κατάρρευση του MEGA θα πυροδοτήσει προβλήματα σε ΔΟΛ και Πήγασο, οι οποίοι έχουν ενεχυριάσει μετοχές του καναλιού έναντι άλλων δανείων τους. Αν η Τηλέτυπος πτωχεύσει, τότε οι τράπεζες θα πρέπει να ζητήσουν αντικατάσταση των ενεχύρων.

Διαβάστε περισσότερα:

Δεν πέφτει «μαύρο» στα κανάλια - Άκυρος ο νόμος Παππά - Κεντρική Εικόνα
Xαμός στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 4339/2015, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε ο...
Ποια κανάλια παίρνουν άδεια - Εκτός MEGA και Epsilon; - Κεντρική Εικόνα
Από Δευτέρα η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο βάσει του οποίου θα δοθούν προσωρινές άδειες στα κανάλια μέχρι το ΕΣΡ να καθορίσει το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Με τον νόμο αυτό όμως δεν θα...
Τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά - Κεντρική Εικόνα
Αντισυνταγματικός κρίθηκε με ψήφους 14-11 ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως αποφάσισε η ολομέλεια του ΣτΕ. Με την απόφαση των Συμβούλων Επικρατείας, ο νόμος, βάσει...

Best of internet