Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Μαρινόπουλος: Κατεβάζουν ταμπέλα 142 σούπερ μάρκετ μετά το super deal με τον Σκλαβενίτη

Κυριακή, 14. Φεβρουαρίου 2016 - 11:22
Στο ΔΝΤ έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου - Κεντρική Εικόνα

Μία ημέρα μετά το «γάμο» με τον Σκλαβενίτη ο όμιλος Μαρινόπουλου ανακοίνωσε το συναινετικό διαζύγιο με τον όμιλο Καρυπίδη, ξεκαθαρίζοντας με γοργούς ρυθμούς το τοπίο.

Πρόκειται για μία συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν έκλεισε ούτε δύο χρόνια ζωής -είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014- και αφορούσε τα καταστήματα της αλυσίδας Αρβανιτίδης που είχε εξαγοράσει η Karipidis Bros, συμφερόντων του σημερινού προέδρου του και τα οποία είχαν μπει κάτω από το σήμα της Carrefour Μαρινόπουλος. Η τελευταία είχε αναλάβει και την τροφοδοσία τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν προβλήματα με ελλείψεις προϊόντων.

Πρόκειται για 142 καταστήματα κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα (Νομός Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Ημαθίας τα περισσότερα) και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από την πλευρά Καρυπίδη η νέα συνεργασία με άλλον όμιλο του λιανεμπορίου η οποία θα βάλει υπό την σκέπη του το δίκτυο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ένα 24ώρο μετά από την ανακοίνωση του μεγάλου deal για σύσταση κοινής εταιρείας, από την Μαρινόπουλος και την Σκλαβενίτης , η οποία θα εκμεταλλεύεται τα υπερμάρκετ της πρώτης.

Σε πρώτη φάση, η νέα εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση των 33 υπερμάρκετ συνολικής έκτασης 160.000 τμ., που διαθέτει η «Μαρινόπουλος» στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ μελλοντικά θα προχωρήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε περίπου 325 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία του εγχώριου λιανεμπορίου καθώς εμπλέκονται δυο από τις ισχυρότερες αλυσίδες της χώρας, με τζίρο που αθροιστικά υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ και πάνω από 20.000 εργαζομένους.

Διαβάστε περισσότερα:

Στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Κεντρική Εικόνα
Τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον να μάθει τα ζητήματα που...
Διευθυντής εφημερίδας Zaman: Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έως το Πάσχα (vid) - Κεντρική Εικόνα
Τουρκικό «ατύχημα» είτε στο Αιγαίο είτε στη Δυτική Θράκη μέχρι το Πάσχα προβλέπει ο εξόριστος διευθυντής της εφημερίδας Zaman, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο...
Πρωτοβουλίες για καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας - Κεντρική Εικόνα
Τις πρωτοβουλίες της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς σχετικά με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, παρουσίασε ο πρόεδρος της...

Best of internet