Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛΑΔΑ

 Κορυφώνεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιο κανάλι θα «κοπεί» αύριο

Κυριακή, 17. Ιουλίου 2016 - 13:12
 Κορυφώνεται η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες – Ποιο κανάλι θα «κοπεί» αύριο - Κεντρική Εικόνα

Η νέα πράξη στο… έργο της μάχης  για τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθεί αύριο, όταν και ο διαγωνισμός μπαίνει στη δεύτερη φάση του. Οι δέκα υποψήφιοι αναμένεται τη Δευτέρα να γίνουν εννιά, αφού αναμένεται να αποχωρήσει το MEGA.

Το … ντέρμπι τώρα αρχίζει και μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως το παρασκήνιο, αλλά και οι κόντρες μεταξύ αυτών που διεκδικούν μια άδεια είναι μεγάλες με τους καναλάρχες (νυν και επίδοξους0 να ασκούν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η συμφωνία εχεμύθειας που έκαναν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μόλις έλαβαν γνώση των στοιχείων των συνυποψήφιων τους διήρκησε μόλις λίγα 24ωρα. Έχουν ήδη αρχίσει να διαρρέουν πληροφορίες εναντίον των αντιπάλων τους και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες ο αριθμός όσων διεκδικούν άδεια να αρχίσει να μειώνεται.

Το MEGA που δεν κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει τραπεζική ενημερότητα θα αποβληθεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει κι άλλη αποβολή, αφού έχουν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες που αναφέρουν συγκεκριμένα προβλήματα στους φακέλους των υποψηφιοτήτων.   

Ενώ πάντως ήταν οι άδειες να δοθούν τελικά παραμονές δεκαπενταύγουστου, φαίνεται πως αυτό τελικά δεν πρόκειται να γίνει πριν από το τέλος του επόμενου μήνα.

Το Plan B των χαμένων

Είναι πάντως δεδομένο πως όσοι δεν καταφέρουν τελικά να πάρουν μία από τις τέσσερις άδειες δεν θα μείνουν με… σταυρωμένα τα χέρια. Συγκεκριμένα οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη υπάρχουν, όπως ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο Alpha, ο ANT1και το  E, προετοιμάζουν τις υποδομές που θα χρειαστούν ώστε να εξακολουθήσει το σήμα τους να βγαίνει στον αέρα. Όπως δηλαδή έγινε και το ERT open

Εξάλλου στις συμβάσεις που έχουν κάνει τα κανάλια αυτά με τις συνδρομητικές πλατφόρμες, ΟΤΕ και Nova υπάρχει πρόβλεψη πως θα συνεχίσουν να συμπεριλαμβάνονται στα συνδρομητικά πακέτα ακόμη κι αν δεν αδειοδοτηθούν.

 

Διαβάστε περισσότερα:

Τηλεοπτικές άδειες: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά - Κεντρική Εικόνα
Αντισυνταγματικός κρίθηκε με ψήφους 14-11 ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως αποφάσισε η ολομέλεια του ΣτΕ. Με την απόφαση των Συμβούλων Επικρατείας, ο νόμος, βάσει...
Χίος: Νέα ένταση στη ΒΙΑΛ - Πρόσφυγες έκαψαν κουβέρτες - Κεντρική Εικόνα
Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ, καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν κουβέρτες στον εξωτερικό χώρο του κέντρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την...
Στην κινεζική State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ - Κεντρική Εικόνα
Την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής προσφορών για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ σε στρατηγικό επενδυτή ανακοίνωσε η ΔΕΗ, με την κινεζική εταιρεία State Grid να καταθέτει τη...

Best of internet