Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας λόγω νυχτερίδων!

Κυριακή, 24. Απριλίου 2016 - 13:16
Κλείνει η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας λόγω νυχτερίδων! - Κεντρική Εικόνα

Μια απίστευτη και όμως ελληνική ιστορία έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτει η «RealNews» για τα μάτια μιας θαλάσσιας νυχτερίδας ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, μια από τις ομορφότερες και πιο δημοφιλείς παραλίες στον κόσμο.

Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων, στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις.

Πράγματι το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε απαγόρευε την κάθοδο αυτοκινήτων στον Μύρτο και προέβλεπε την απαγόρευση της τουριστικής εκμετάλλευσης της παραλίας, έτσι ώστε όπως λένε χαρακτηριστικά οι ντόπιοι «να μην υπάρχει φασαρία και ξυπνήσουν οι νυχτερίδες».

Ο ενιαίος πλέον δήμος Κεφαλονιάς προσέβαλε το 2011 στο Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση καθώς θα ισοδυναμούσε με οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου.

Όπως αναφέρει η «RealNews» πριν από 2 μήνες συζητήθηκε η προσφυγή του δήμου Κεφαλονιάς με αποτέλεσμα η οριστική απόφαση να είναι πλέον ορατή:

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση ειδικά όταν κάτι τέτοιο το έχει ζητήσει ένας πρώην δήμος του νησιού. Αν συμβεί αυτό θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες, που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Διονύσης Λυκούδης.

Διαβάστε περισσότερα:

Λέσβος: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στη Μόρια - Κεντρική Εικόνα
Επτά υπήκοοι Πακιστάν και Μπανγκλαντές, ηλικίας από 18 έως 34 ετών, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της στάσης και της διατάραξης κοινής ειρήνης, καθώς και για...
Εκτός Στρατιωτικών Σχολών όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση - Κεντρική Εικόνα
Μη νόμιμη έκρινε το Συμβουλίου της Επικρατείας διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που επέτρεπε σε πολίτες που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση να...
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κεντρική Εικόνα
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Προπύλαια. Μετέχουν  δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στη λειτουργία των...

Best of internet