Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο χαράτσι στα ακίνητα: 1000€ για μίσθωση & πώληση

Τρίτη, 13. Σεπτεμβρίου 2016 - 10:14
Νέο χαράτσι στα ακίνητα: 1000€ για μίσθωση & πώληση - Κεντρική Εικόνα

Τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον θα κληθούν να πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες θέλουν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν το ακίνητό τους, καθώς τα πιστοποιητικά που θα χρειαστούν όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα, το πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας, η βεβαίωση για τον ΕΝΦΙΑ και άλλα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ακίνητο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος πρόκειται για πιστοποιητικά και έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ακίνητο:

-Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου

-Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας

-Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Τα παραπάνω πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα:

-Ενεργειακό πιστοποιητικό

-Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Και το έγγραφο πλήρους αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ

Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς που επικαλείται η Καθημερινή, τα τρία αυτά νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στα 1.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της ταυτότητας κτιρίου θα πρέπει να εκδοθεί από όλους τους κατόχους ακινήτων ανεξαιρέτως εντός πέντε ετών.

Μάλιστα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Εκτός Στρατιωτικών Σχολών όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση - Κεντρική Εικόνα
Μη νόμιμη έκρινε το Συμβουλίου της Επικρατείας διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που επέτρεπε σε πολίτες που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση να...
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κεντρική Εικόνα
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στα Προπύλαια. Μετέχουν  δάσκαλοι και καθηγητές οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των αλλαγών στη λειτουργία των...
Συνέχεια στη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη με νέες καταθέσεις μαρτύρων - Κεντρική Εικόνα
Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη και σήμερα εξετάστηκαν ο συγκάτοικός του, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς...

Best of internet