Φόρμα αναζήτησης

ΕΛΛAΔΑ

Νέο χαράτσι στα ακίνητα: 1000€ για μίσθωση & πώληση

Τρίτη, 13. Σεπτεμβρίου 2016 - 10:14
Νέο χαράτσι στα ακίνητα: 1000€ για μίσθωση & πώληση - Κεντρική Εικόνα

Τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον θα κληθούν να πληρώσουν όσοι ιδιοκτήτες θέλουν να νοικιάσουν ή να πουλήσουν το ακίνητό τους, καθώς τα πιστοποιητικά που θα χρειαστούν όπως η ηλεκτρονική ταυτότητα, το πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας, η βεβαίωση για τον ΕΝΦΙΑ και άλλα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ακίνητο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος πρόκειται για πιστοποιητικά και έγγραφα που θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ακίνητο:

-Ηλεκτρονική Ταυτότητα κτιρίου

-Πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας

-Βεβαίωση καταβολής ΤΑΠ (τέλος που εισπράττεται από τους Δήμους μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ).

Τα παραπάνω πιστοποιητικά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα:

-Ενεργειακό πιστοποιητικό

-Πιστοποιητικό ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

Και το έγγραφο πλήρους αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ

Με βάση τους υπολογισμούς παραγόντων της αγοράς που επικαλείται η Καθημερινή, τα τρία αυτά νέα έγγραφα ανεβάζουν το κόστος για κάθε ένα από τα κτίρια που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης στα 1.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της ταυτότητας κτιρίου θα πρέπει να εκδοθεί από όλους τους κατόχους ακινήτων ανεξαιρέτως εντός πέντε ετών.

Μάλιστα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να υπολογίζουν ότι θα πρέπει να ανανεώνεται ανά επτά έτη, γεγονός που ανεβάζει το κόστος καθώς η κάθε ανανέωση απαιτείται να γίνεται από μηχανικό ο οποίος έχει αμοιβή τουλάχιστον 300 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή - Κεντρική Εικόνα
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες...
Θεοδωράκης: Οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν «την απόλυτη φτώχεια» - Κεντρική Εικόνα
«Η Ρωμιοσύνη είναι μια ιδέα που αγκαλιάζει την ιστορία της ελληνικότητας, όπως την διέπλασαν οι Έλληνες μέσα από τους αιώνες», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην...
Βούτσης: Εμπνεόμαστε από τους αγώνες των προγόνων μας - Κεντρική Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821, προέβη  στην ακόλουθη δήλωση: «...

Best of internet