Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Bank: Ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου, προβλέψεις για σταθεροποίηση εσόδων το 2017

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 17:42
Deutsche Bank: Ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου, προβλέψεις για σταθεροποίηση εσόδων το 2017 - Κεντρική Εικόνα

Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σήμερα Δευτέρα η Deutsche Bank προέβλεψε πως τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να κινηθούν σε σταθερά επίπεδα το 2017.

Ωστόσο, η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας δέχεται πιέσεις, καθώς έδωσε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της.

Σήμερα η τράπεζα δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή της, από την οποία προκύπτει πως, ενώ έχει μειωθεί το συνολικό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων της, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της δεν έχει μειωθεί σημαντικά από το 2010.

Οι μέτοχοι έχουν απογοητευθεί από το ρυθμό μείωσης του κόστους στη Deutsche Bank, η οποία ανέφερε στην έκθεσή της ότι ο αριθμός των εργαζομένων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ, στους 316 το 2016. Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις τέσσερις εργαζόμενοι της Deutsche Bank έλαβαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν δήλωσε ότι το μέλλον διαφαίνεται καλύτερο, με οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη και υψηλότερα επιτόκια στον ορίζοντα.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα έσοδα», δήλωσε ο Κράιν στην έκθεση, λέγοντας ότι η χρονιά θα έχει «πολλές προκλήσεις».

Οι επενδυτές της Deutsche Bank εδώ και καιρό εμφανίζονται απογοητευμένοι επειδή η τράπεζα καθυστερεί πολύ να κινηθεί στο θέμα του κόστους, μεγάλο μέρος του οποίου σχετίζεται με τις αποδοχές των υπαλλήλων. Η ετήσια έκθεση έδειξε ότι ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 1,3% στις 99.700 άτομα σε ετήσια βάση το 2016.

Χθες Κυριακή, η Deutsche Bank ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθορίζοντας την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στα 11,65 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα:

Παγκόσμια θλίψη και κατακραυγή για τα θύματα στο Μάντσεστερ - Κεντρική Εικόνα
Τη βαθιά τους θλίψη σπεύδουν να εκφράσουν οι αξιωματούχοι από όλον τον κόσμο στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέσα Μέι και τον βρετανικό λαό, στον απόηχο της αιματηρής βομβιστικής...
Ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ το Ισλαμικό Κράτος - Κεντρική Εικόνα
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 22 θανάτους και 59 τραυματισμούς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη λήξη...
Συνελήφθη ένας 23χρονος για την επίθεση στο Μάντσεστερ - Κεντρική Εικόνα
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε έναν 23χρονο άνδρα για την επίθεση στο Μάντσεστερ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη ενός 23χρονου άντρα για την επίθεση χθες το...

Best of internet