Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΕΘΝΗ

Deutsche Bank: Ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου, προβλέψεις για σταθεροποίηση εσόδων το 2017

Δευτέρα, 20. Μαρτίου 2017 - 17:42
Deutsche Bank: Ξεκινά η αύξηση κεφαλαίου, προβλέψεις για σταθεροποίηση εσόδων το 2017 - Κεντρική Εικόνα

Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, με στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Σήμερα Δευτέρα η Deutsche Bank προέβλεψε πως τα έσοδα του ομίλου αναμένεται να κινηθούν σε σταθερά επίπεδα το 2017.

Ωστόσο, η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας δέχεται πιέσεις, καθώς έδωσε χθες Κυριακή στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της.

Σήμερα η τράπεζα δημοσιοποίησε την ετήσια έκθεσή της, από την οποία προκύπτει πως, ενώ έχει μειωθεί το συνολικό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων της, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της δεν έχει μειωθεί σημαντικά από το 2010.

Οι μέτοχοι έχουν απογοητευθεί από το ρυθμό μείωσης του κόστους στη Deutsche Bank, η οποία ανέφερε στην έκθεσή της ότι ο αριθμός των εργαζομένων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ, στους 316 το 2016. Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις τέσσερις εργαζόμενοι της Deutsche Bank έλαβαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν δήλωσε ότι το μέλλον διαφαίνεται καλύτερο, με οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη και υψηλότερα επιτόκια στον ορίζοντα.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα έσοδα», δήλωσε ο Κράιν στην έκθεση, λέγοντας ότι η χρονιά θα έχει «πολλές προκλήσεις».

Οι επενδυτές της Deutsche Bank εδώ και καιρό εμφανίζονται απογοητευμένοι επειδή η τράπεζα καθυστερεί πολύ να κινηθεί στο θέμα του κόστους, μεγάλο μέρος του οποίου σχετίζεται με τις αποδοχές των υπαλλήλων. Η ετήσια έκθεση έδειξε ότι ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 1,3% στις 99.700 άτομα σε ετήσια βάση το 2016.

Χθες Κυριακή, η Deutsche Bank ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθορίζοντας την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών στα 11,65 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε περισσότερα:

Πέθανε η αδερφή του Φιντέλ Κάστρο σε ηλικία 78 ετών - Κεντρική Εικόνα
Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδερφού της, η Αγκουστίνα Κάστρο άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών. Η αδερφή του Φιντέλ Κάστρο εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Αβάνα,...
Συγκεντρώνει τα «πυρά» των Γερμανών ο Ερντογάν - Κεντρική Εικόνα
«Πρόκειται για υποκίνηση σε τρομοκρατία. Μιλά ένας τρομοκράτης. Τίποτε άλλο δεν σημαίνει αυτό», είπε σήμερα σε ομιλία της στο Βερολίνο η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική...
Τέλος, μετά από 35 χρόνια, για το διάσημο κέρμα της μίας λίρας (vid) - Κεντρική Εικόνα
Έχει ιστορία 35 ετών, αλλά πλέον ήρθε το τέλος του... Ο λόγος για το κέρμα της μίας λίρας στη Βρετανία, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο και το πιο χαρακτηριστικό, λόγω του πάχους...

Best of internet