Φόρμα αναζήτησης

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

«Μύρισε» Τσικνοπέμπτη! Πέντε ταβέρνες που ξεχωρίζουν για το καλό τους κρέας

Πέμπτη, 3. Μαρτίου 2016 - 10:20
«Μύρισε» Τσικνοπέμπτη! Πέντε ταβέρνες που ξεχωρίζουν για το καλό τους κρέας - Κεντρική Εικόνα

Έφτασε η μέρα που οι φανατικοί του κρέατος έχουν κάθε λόγο να γιορτάσουν! Τσικνοπέμπτη και ετοιμάσου να γνωρίσεις μερικές από τις πιο ξακουστές ταβέρνες της πόλης, που απόψε θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να «ταΐσουν» καλό φαγητό και εκλεκτά ψητά το κοινό του.

Base Grill

Από τα δημοφιλέστερα στέκια της πόλης, έχει αποκτήσει τους φανατικούς του για τα αβγά και τις θεϊκές του πατάτες. Ωστόσο, τα κρεατικά του προέρχονται από Έλληνες κτηνοτρόφους και όταν πέφτουν στα χέρια των ειδικών – σεφ γίνονται ακόμα πιο νόστιμα. Πες ναι στη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και  στο κόντρα φιλέτο. (Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, Tηλ.: 210 5757455)

Μυρτιά

Χωμένη σε ένα στενάκι στη Νέα Σμύρνη, η εν λόγω ταβέρνα είναι καθημερινά sold out! Με τεράστιες και λαχταριστές μερίδες, σε κάνει να θες να τα φας όλα ενώ στο τέλος σε αφήνει να φύγεις με το χαμόγελο στα χείλη με τις χαμηλές της τιμές. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το γεμιστό μπιφτέκι και τη ψημένη στα κάρβουνα χοιρινή μπριζόλα. Στα plus οι θαυμάσιοι λουκουμάδες για επιδόρπιο. (Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, Tηλ.: 210 9370708)

Χριστόφορος

Τα Καλύβια είναι ξακουστά για τα εκλεκτά τους κρέατα και τα παϊδάκια τους. Αν πρέπει, ωστόσο, να επιλέξεις κάτι, ψήφισε «Χριστόφορο». Ξεκίνησε σαν «Βλαχοπούλα» τη δεκαετία του ’60 και πήρε αυτό το όνομα, όταν ανέλαβε τα ηνία ο γιος του.

Από τις πιο παλιές και διάσημες ταβέρνες, έχει εξελιχτεί τα τελευταία δέκα χρόνια σε ένα τεράστιο μαγαζί που το καλοκαίρι καθίζει χίλια και πλέον άτομα. Τα κρέατα έρχονται κυρίως από τη Μυτιλήνη ενώ τα παϊδάκια και το μπιφτέκι, φτιαγμένο από 70% μοσχαρίσιο και 30% αρνίσιο κιμά, σε κερδίζουν. (Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, Tηλ.: 2299048266)

Βλάχος

Φημισμένη για τα ζουμερά ολόφρεσκα μπριζολάκια και τις παραδοσιακές πίτες, όπως, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα, μακαρονόπιτα, η ταβέρνα αποτελεί από τις πρώτες επιλογές των καλοφαγάδων. Στη λίστα με αυτά που πρέπει να παραγγείλεις, το μπιφτέκι με τις φρέσκιες πατάτες αλλά και η ποικιλία κρεατικών, που σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τα πάντα. (Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, Τηλ.: 210 6130672)

Λαδόκολλα

Σε διάφορα μέρη της Αθήνας, όπως το Χαϊδάρι, τη Δάφνη, την Καλλιθέα, το Περιστέρι και την Καισαριανή, η συγκεκριμένη αλυσίδα γεμίζει καθημερινά με άτομα που αγαπούν το καλό κρέας. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιαστείς από την ποιότητα των πρώτων υλών και τη μαεστρία του ψήστη!

Διαβάστε περισσότερα:

Η ... ανατολή στο Σταυρό του Νότου - Κεντρική Εικόνα
Η Ρένα Μόρφη, τραγουδίστρια των Imam Baildi μας παρουσιάζει την φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή ζωντανά στο club του Σταυρού του Νότου. Η ζαργάνα του Παγασητικού , μετά από ένα...
Ο Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Βαγγέλη Κορακάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Κεντρική Εικόνα
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, υποδέχεται τον Γιώργο Νταλάρα και τον Βαγγέλη Κορακάκη, για τέσσερις μοναδικές συναυλίες, με τίτλο Θαλασσινά Παλάτια στις 6 - 7 - 13 και 14 Μαρτίου....
Τσικνοπέμπτη με τη Μαριώ στο Black Duck - Κεντρική Εικόνα
Στην Παλιά Αθήνα, την Πέμπτη των Απόκρεω, λένε ότι άφηναν οι νοικοκυρές το κρέας στην κατσαρόλα να κολλήσει την ώρα που το έψηναν, για να μυρίσει τσίκνα. Έτσι πήρε το όνομα...

Best of internet