Φόρμα αναζήτησης

BUSINESS

Ρεκόρ ανόδου για το Χρηματιστήριο Αθηνών-Έκλεισε στις 1043 μονάδες

Τετάρτη, 6. Φεβρουαρίου 2013 - 19:08
Ρεκόρ ανόδου για το Χρηματιστήριο Αθηνών-Έκλεισε στις 1043 μονάδες - Κεντρική Εικόνα

Με χαμόγελα έκλεισε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών καθώς σημειώθηκε νέο υψηλό 18 μηνών στις 1.043 μονάδες, δημιουργώντας ευφορία ως προς τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να γίνει πάλι ελκυστική στους επενδυτές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1035,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,31% και η αγορά κινήθηκε κυρίως προς τις τραπεζικές μετοχές αλλά και επιλεγμένες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εξαιτίας των προσδοκιών για παράταση στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών.

Τον «χορό» θα ανοίξει η Alpha Bank σε ότι αφορά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ενώ θα ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο.
    
Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,42 ευρώ με κέρδη 7,58%, η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε άνοδο 6,78% ενώ η Εθνική έκλεισε με άνοδο 0,89%.

Υψηλά κέρδη 7,70% σημείωσε η Jumbo στα 7,27 ευρώ – η οποία διακίνησε πακέτα 2,1 εκατ. ευρώ ενώ ανάλογη πορεία είχε και η μετοχή της ΔΕΗ η οποία έκλεισε ενισχυμένη κατά 3,36%. Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα για την Μετκα η οποία έχει πλησιάσει μέσα σε δυο μήνες τον στόχο της Citigroupoup ενώ κέρδη πάνω από 5% για την Φουρλής και πάνω από 2% για  Σιδενόρ και Σωληνουργεία Κορίνθου.

Πτώση 1% σημείωσε η μετοχή του ΟΛΠ και 0,33%  η Εurobank Properties.

Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε στα 80 εκατομμύρια ευρώ.  

Διαβάστε περισσότερα:

Στην λίστα Forbes ο Ιβάν Σαββίδης με κύκλο εργασιών 628 εκατομμύρια ευρώ! - Κεντρική Εικόνα
Με κύκλο εργασιών στα 45,8 δισεκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή περίπου 628 εκατομμύρια ευρώ για το 2015 και με 15.000 άτομα προσωπικό, η Agrokom του Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται μεταξύ των...
Στην τελική ευθεία η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ - Κεντρική Εικόνα
Για τις 14 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της κύριας αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος Α.Ε. στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του αρμόδιου...
H Ryanair μειώνει τις αεροπορικές θέσεις λόγω των υψηλών τελών στα ελληνικά αεροδρόμια - Κεντρική Εικόνα
Συρρίκνωση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το καλοκαίρι του 2017 ια πρώτη φορά στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ryanair, αποδίδοντας την κίνηση της αυτή στο υψηλό κόστος των τελών...