Φόρμα αναζήτησης

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Bronco: Η ιστορία επαναλαμβάνεται! (pics)

Τετάρτη, 11. Ιανουαρίου 2017 - 15:08
Ford Bronco: Η ιστορία επαναλαμβάνεται! (pics) - Κεντρική Εικόνα

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η Ford παρουσίασε στο Detroit το πρωτότυπο Bronco. Από τότε έχει κυλήσει φυσικά πολύ νερό στο αυλάκι, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει πολλά πράγματα και το Bronco να ετοιμάζεται πλέον να αναγεννηθεί. Μάλιστα, εκτός από το Bronco θα ακολουθήσουν το 2020 ακόμα τέσσερα νέα SUV. Το Bronco, πάντως, θα αποτελεί ένα μεγάλο-μεσαίο μοντέλο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και η τελική εμφάνιση είναι στοιχεία, τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Επειδή και το Ranger θα ανανεωθεί το 2020, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, το Bronco να βασιστεί τεχνολογικά σε αυτό το pick up. Όταν η Ford ολοκλήρωσε το 1996 την -επί 30ετία- παραγωγή του Bronco, το αυτοκίνητο απείχε πολύ από τις αρχικές σκέψεις. Έτσι, προέκυψε ένα συμπαγές όχημα με άκαμπτους άξονες στην ανάρτηση, το οποίο πλησίαζε σε μεγάλο βαθμό το Jeep CJ, δηλαδή το Wrangler της εποχής. Στην πορεία, η Ford το αντικατέστησε με το τεράστιο Expedition.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Mark Fields, ανακοίνωσε στο Detroit ότι η εταιρεία σύντομα θα λανσάρει τέσσερα νέα εκτός δρόμου μοντέλα για την αγορά των ΗΠΑ. Βέβαια, οι ιθύνοντες της εταιρείας εκτιμούν πως το μερίδιο αγοράς των SUV τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί κατά 40%. Επομένως, η εγχώρια αγορά θα υποδεχθεί το γνωστό στην Ευρώπη Ecosport, αλλά και το μεσαίο pick up Ranger. Από την πλευρά του, ο ανταγωνισμός διαθέτει ήδη τα Chevrolet Colorado και Toyota Tacoma, τα οποία λόγω συμπαγών διαστάσεων έχουν καλές προοπτικές, τη στιγμή που η Ford διαθέτει μόνο το μεγάλο F-Series.

Οι προβλέψεις για το μέλλον των επόμενων Ford είναι οι εξής: Το Ranger θα εισέλθει στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, η παραγωγή θα γίνεται εντός των ΗΠΑ, στο Wayne του Michigan από το 2018. Επίσης, ένα νέο Ford Bronco, βασισμένο στο Ranger, θα ταίριαζε απόλυτα με την ιστορία της φίρμας, αφού η προαναφερθείσα μονάδα ήταν ο τόπος παραγωγής των πέντε γενιών Bronco από το 1966 έως το 1996.

Ταιριαστό είναι και το χρονοδιάγραμμα: Ο όμιλος Fiat-Chrysler θα παρουσιάσει το 2018 την επόμενη γενιά του Jeep Wrangler. Το εξαιρετικά επιτυχημένο στις ΗΠΑ Wrangler θα ήταν σαφώς ένας κύριος ανταγωνιστής του νέου Ford Bronco. Επίσης, στην Αυστραλία κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του νέου Bronco. Άλλωστε, εκεί εξελίσσεται το εκτός δρόμου μοντέλο με το ιστορικό όνομα ταυτόχρονα με την επόμενη γενιά του Ranger.

Διαβάστε περισσότερα:

Mercedes-Benz με 1.200άρη κινητήρα - Κεντρική Εικόνα
Η Mercedes-Benz είναι μια από τις τελευταίες εταιρείες που ξεκίνησαν να κατασκευάζουν κινητήρες χαμηλού κυβισμού, αλλά με υψηλή απόδοση. Αυτή τη φιλοσοφία φαίνεται να τη συνεχίζει...
Μοναδική εμπειρία OnStar στην Opel Βελμάρ! - Κεντρική Εικόνα
Η Opel Βελμάρ, του Ομίλου Θ. Βασιλάκη, πραγματοποιεί από τις 22 έως και τις 27 Μαΐου εκδήλωση αφιερωμένη στη μοναδική εμπειρία OnStar. Το Opel OnStar είναι το νέο, μοναδικό...
“Έφυγε” ο Nicky Hayden σε ηλικία 36 ετών - Κεντρική Εικόνα
Υπέκυψε στα τραύματά του ο 36χρονος Nicky Hayden. Ο γνωστός αναβάτης του MotoGP και του SuperBikes, ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το πρωτάθλημα το 2006, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά...

Best of internet