Φόρμα αναζήτησης

ΑΠΟΨΕΙΣ

Sylvester Stallone: Η ιστορία πίσω από το Rocky είναι για μάθημα στο σχολείο

Δευτέρα, 4. Ιανουαρίου 2016 - 15:07
Sylvester Stallone: Η ιστορία πίσω από το Rocky είναι για μάθημα στο σχολείο - Κεντρική Εικόνα

Έχει φτάσει αισίως στα 69 και βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του και της ζωής του εν γένει. Η τελευταία του ταινία, το Creed, βρίσκεται στις μεγάλες υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών, παίζει δυνατά και για τα Όσκαρ, και ο Sly είναι υποψήφιος για τον ρόλο του. Το Creed πάντως είναι μια ταινία που είχε μια επιτυχημένη βάση και είχε τα φόντα για να πάει καλά. Εμπορικά τουλάχιστον.

Μιλάμε φυσικά για το Rocky, το οποίο είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα movie franchises. Ο δρόμος προς την καταξίωση όμως δεν ήταν απλός. Το αντίθετο μάλιστα. Και πιθανότατα, αν η ζωή του Sylvester Stallone ήταν διαφορετική, δεν θα βλέπαμε ποτέ τον Balboa να τορπιλίζει τις γροθιές του.

Πίσω στη δεκαετία του 1970, ο Stallone ήταν ένας νεαρός Ιταλός που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και έψαχνε δουλειά, με στόχο να γίνει ηθοποιός. Έχοντας γεννηθεί με παράλυση στην αριστερή πλευρά του προσώπου του, γεγονός που έκανε την προφορά και τις εκφράσεις του περίεργες, δεν είχε και πολύ μεγάλη απήχηση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ζει στο δρόμο και να φτάσει κυριολεκτικά στο σημείο μηδέν.

Δεν είχε δουλειά, δεν είχε σπίτι, δεν είχε ούτε για να πάρει τυρόπιτα και σύντομα θα έχανε τον μοναδικό του φίλο. Με την ανάγκη για λεφτά να είναι μεγάλη, ο Sly πούλησε τον σκύλο του Butkus, το διάσημο μπουλμαστίφ που είχε στο Rocky, για 25 δολάρια.

Έχοντας πλέον πιάσει πάτο, ήξερε ότι ο μόνος δρόμος ήταν προς τα πάνω. Τότε, του ήρθε η μεγάλη ιδέα. Μετά από τρεις εβδομάδες διαμονής στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων του New Jersey, ήξερε ότι έπρεπε να ζητήσει την αλλαγή.

Εμπνευσμένος από έναν αγώνα του Muhammad Ali, σκέφτηκε το σενάριο του Rocky, το έγραψε σε τρεις μέρες και άρχισε να ψάχνει άνθρωπο για να το κάνει πράξη. Και βρήκε. Κάποιοι παραγωγοί του προσέφεραν 125.000 δολάρια, αλλά με όρο να μην είναι αυτός ο πρωταγωνιστής. Αρνήθηκε.

Μετά από μια βδομάδα του έκαναν νέα προσφορά. 325.000 δολάρια, αλλά με τον όρο να παραμένει στο τραπέζι. Και πάλι είπε όχι. Τελικά, υπήρξε συμφωνία στα 35.000 δολάρια με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Το πρώτο πράγμα που έκανε με αυτά τα λεφτά; Αγόρασε πίσω τον σκύλο του έναντι 15.000 δολαρίων. Με τα υπόλοιπα 20 χιλιάρικα κατάφερε να βγάλει 200 εκατομμύρια από τα κέρδη της ταινίας.

Μπορεί ο Sylvester να μην είναι συνδεδεμένος με την ποιότητα, μπορεί να τον βρίσκουν περίεργο για το τόσο μυώδες σώμα του, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ένας άνθρωπος που παλεύει να βγάλει κάτι πολύ αξιοπρεπές και μπορεί άνετα να είναι μια ιστορία όπως αυτές που μας έλεγαν στο σχολείο για τους γνωστούς ήρωες της αρχαιότητας, ώστε να τους μιμηθούμε.

Διαβάστε περισσότερα:

Γιατί το «Star Academy» είναι ό,τι χειρότερο έβγαλε η ελληνική τηλεόραση φέτος (vids) - Κεντρική Εικόνα
Ήταν μέσα Μαρτίου όταν έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Star Academy». Από τότε μέχρι και σήμερα, το νέο μουσικό talent show του Epsilon δεν έχει καταφέρει να...
Όλα εδώ πληρώνονται, κύριε Κομπότη - Κεντρική Εικόνα
Ο Γιάννης Κομπότης αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα παραγόντων του (επαρχιακού) ελληνικού ποδοσφαίρου. Εύπορος επιχειρηματίας μιας μικρής επαρχιακής πόλης, με...
Ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, η Χρυσή Αυγή και τα σεξιστικά σχόλια  - Κεντρική Εικόνα
Είναι δεδομένο πως όταν ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης αποφάσισε να μπει στο Survivor δεν φανταζόταν πως η ανταπόκριση που θα είχε το παιχνίδι αυτό θα ήταν τεράστια και συνεπώς η...

Best of internet